"The Battle Debate"

09-02-2018

De tweede bijeenkomst van donderdag 22 februari dient vooral om de Hindostaanse kandidaten zelf in de spotlight te plaatsen. Het zal een persoonlijke kennismaking zijn met deze kandidaten, hun politieke kleur, achtergrond, ambities en plannen.

Hum Log heeft als doel om de politieke participatie van de Surinaamse Hindostanen te stimuleren. Dit beoogt de organisatie door de actieve en passieve participatie te stimuleren. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats  op 21 maart 2018 en in het kader daarvan organiseren wij vier bijeenkomsten. De eerste was op dinsdag 23 januari en de tweede is op:

Datum: donderdag 22 februari 2018

Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Locatie: Zaal Tropical, Dekkershoek 46-48 in Den Haag.

De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

 

Tijdens deze bijeenkomst gaan de kandidaten met elkaar in debat. Wij kiezen echter voor een insteek waarbij wij de kandidaten de ruimte geven zichzelf neer te zetten. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat de kiezers kiezen op basis van sympathie voor de partij maar ook sympathie voor de kandidaat als persoon. De mate waarin de kandidaten slagen om zichzelf positief en overtuigend neer te zetten zal eraan bijdragen dat zij beter scoren. De biografie van de kandidaten is belangrijk.

Tijdens deze bijeenkomst is er aandacht voor:

  1. Biografie: de kandidaten mogen binnen 3 minuten zichzelf neerzetten. Dat kan op basis van een aantal vragen van de dagvoorzitter of middels een korte presentatie.
  2. The Battle Debate: de kandidaten gaan met z’n tweeën in een ‘gevecht’, een battle op basis van een actueel en relevant thema in het licht van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen en Den Haag. De bezoekers beslissen aan het eind van "the battle" wie de winnaar is.
  3. Interactie: het publiek krijgt de gelegenheid om vragen te stellen aan de kandidaten. De kandidaten worden uitgedaagd om binnen 2 minuten antwoord te geven. Aan de ene kant kan op deze manier de kandidaat een indruk achterlaten bij de aanwezigen en tegelijkertijd oefenen zij op hun vaardigheid om snel en helder te formuleren.

"The battle" zal gevoerd worden op basis van stellingen gebaseerd uit het verkiezingsprogramma.

De thema’s zijn:

  • Onderwijs
  • Zorg
  • Werkgelegenheid
  • Veiligheid

Na 'the battle" zal aan het publiek gevraagd worden wie volgens hen de winnaar is, gevolgd met een pauze. Na de pauze krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan de kandidaten. Op elke vraag krijgt de kandidaat de gelegenheid om de vraag in 2 minuten te beantwoorden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Mohamed Mahawat Khan: info@humlog.nl