Hum Log Jeetenge - We zullen overwinnen!

22-04-2020

Sinds de afgelopen maand is ons leven op z’n kop gezet door het coronavirus. Inmiddels heeft het de hele wereld in zijn greep. Er zijn veel zorgen en onzekerheden binnen onze gemeenschap en samenleving. Zorgen over onze dierbaren, die het moeilijk hebben en over onze ouderen, die we niet kunnen bezoeken. Ook bij de ondernemers over hun toekomst. Onzekerheden bij onze zorgverleners, die met gevaar voor eigen leven keihard werken voor anderen. Onzekerheden en zorgen bij iedereen over de toekomst. Het bestuur van Hum Log hoopt in deze bizarre tijden dat het goed gaat met iedereen. Wij weten dat ook de Surinaamse gemeenschap getroffen is door het leed van corona. Voor degenen die direct of indirect getroffen zijn door corona betuigen wij ons medeleven. 

Wekelijks worden we, zoals gisteren, geïnformeerd door de regering over de voortgang. De huidige maatregelen blijven gehandhaafd in de komende periode, wel is er versoepeling voor onze jongeren. Het lijkt de goede kant op te gaan, maar waakzaamheid blijft geboden.
Hum Log houdt zich uiteraard aan de geldende maatregelen. Aan het begin van het jaar hadden we geweldige plannen waaronder de viering van ons 5 jarig bestaan, het organiseren van evenementen in het kader van 75 jaar bevrijding, de doorgeschoven plannen van 2019 en netwerkbijeenkomsten. Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen van gisteren heeft het bestuur van Hum Log besloten om alle bijeenkomsten tot 1 september te annuleren. Wij nemen geen risico en gezondheid gaat voor.

Op het moment dat de omstandigheden dat weer toelaten, informeren wij jullie wanneer en in welke vorm de bijeenkomsten plaatsvinden. Tot die tijd onderzoeken we andere mogelijkheden, zoals online events. Meer hierover in het volgende nieuwsbericht.

In de komende tijd hopen we dat iedereen veilig en waakzaam blijft. Pas goed op jezelf en anderen. Hum Log jeetenge. We zullen overwinnen. Samen krijgen we corona onder controle.

Hartelijke groet,

Mohamed Mahawat Khan
Koemar Gowricharn
Savitri Changoe
Furoz Ramanand